VC Herentals botste op een drassig veld tegen een sterk RC Hades uit Hasselt, de 3e in het klassement.  Rood-wit zette alle krachten in om het tij te doen keren na de verliesmatchen van de afgelopen weken.  Er kwamen heel wat kansen aan beide zijden, maar enkel de Hasselaars werkten efficiënt af. Eindstand 0-2. VC blijft onderaan het klassement bengelen samen met Bree en Leopoldsburg.

VC-trainer Luc Beyens was wel tevreden over de inzet van z'n team : 'Ik hoop dat het dipje van de ploeg nu voorbij is.  We speelden vandaag tegen de 3e in het klassement met veel inzet en kregen ook enkele kansen. Nu moeten we tegen de naaste concurrentie punten pakken, maar zeker ook al volgende zondag thuis tegen Wellen.'

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput :

In deze laatste wedstrijd van de heenronde kreeg Herentals het bezoek van Hades uit Hasselt, een technisch erg sterke tegenstander die het doel vlot weet te vinden.  De thuisploeg van zijn kant zal met het mes tussen de tanden moeten spelen wil men broodnodige punten rapen in de strijd om het behoud.  Zeker omdat zaterdagavond enkele concurrenten wel de volle buit wisten binnen te halen.

Rood-wit begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd en kreeg al vlug twee uitstekende kansen om de score te openen.  Vlaeymans besloot eerst na een knappe solo op de paal en amper een minuut later verscheen hij oog in oog met doelman Gijbels, omspeelde die maar een bezoekende verdediger was goed gevolgd om de bal net voor de doellijn te keren.

Hades stelde daar aanvankelijk weinig tegenover maar het was wel erg gevaarlijk wanneer een poging van Maes op de deklat belandde.  Halfweg de eerste helft klommen de bezoekers dan toch op voorsprong wanneer Schoofs na een hoekschop met het hoofd de openingstreffer tegen de touwen kopte.  Herentals kon enkel nog dreigen via een vrije trap van Dillen waar doelman Gijbels zijn handen mee vol had.

De tweede helft verwachtte iedereen een antwoord van Herentals maar iedereen bleef op zijn honger zitten.  Het was Hades dat enkele kansen bijeen voetbalde via Philipsen en Maes maar het vizier van beiden stond net niet scherp genoeg afgesteld.  Na slordig balverlies in Herentalse rangen verscheen de bezoekende verdediger Derin ineens voor doel maar zijn poging strandde op het doelhout.

Ook Ven kreeg voor Hades nog een unieke kans maar zijn krulbal scheerde rakelings de paal.  Tien minuten voor affluiten kreeg Herentals zijn enige kans van de tweede helft via Thomassen die zijn één-twee op Gijbels besloot.  In de slotminuten moest Herentals nog een tweede doelpunt incasseren via invaller Ubachs die een counter probleemloos kon afronden.

Herentals leed dus een nieuwe nederlaag en zakt dieper en dieper weg in het moeras.  Het verschil met een veilige plaats in het klassement bedraagt nu maar liefst 7 punten.  Zonder het geloof in eigen kunnen te verliezen,  moet je toegeven dat dit alles behalve rooskleurig oogt.  Voor de winterstop wacht met een thuiswedstrijd tegen Wellen nog één kans om toch nog met een positieve noot het voetbaljaar 2014 af te sluiten.

VCH speelde met:  Doino Michiel; Thomassen Martijn; Verberne Aart; Van Den Vonder Thomas; Verdonck Simon; Van Leerdam Ilja; Van Der Schraelen Thomas;  Vlaeymans Sam; Van De Kerkhof Jeroen; Van Roosbroeck Jens en Van Doninck Jelle.    Bank:  Dams Pieter; Hoefnagels Niels; Raeymaeckers Kai en  Van Bouwel Ken.

Vervangingen:  86e Van Bouwel Ken voor Van Den Vonder Thomas.

Gele Kaarten: Van Leerdam Ilja, De Swert Birger; Vedonck Simon.

Doelpunten:  24e Schoofs 0 – 1 ;  86e Ubachs 0 - 2